Naamloos document  
 

Workshops & Trainingen

Coaching Drachten? Coaching Friesland? Welkom bij Dwarsverbinding - Praktijk voor transformationeel coaching & training en bewustwording

“Elk pad ontstaat door te gaan lopen” 

“Dwarsverbinding”  kan workshops & trainingen verzorgen op o.a. onderstaande thema’s. Ook kan er maatwerk geleverd worden, afhankelijk van de gestelde wensen.

Tevens is individuele coaching op deze specifieke thema’s mogelijk.

Tijd = prioriteit. Belangrijke zaken eerst:
Niet langer het gevoel hebben dat je altijd ‘te weinig tijd’ hebt, waarbij je ook nog eens het idee hebt dat er eigenlijk niets uit je handen komt. We onderzoeken de dingen die je doet; wat is wel of niet noodzakelijk en/of belangrijk? Waar draait het in het leven wérkelijk om voor jou? Wat zijn je waardes? En welke ‘rollen’ vervul jij allemaal in je leven? Door dit alles helder in kaart te brengen, kun je gemakkelijker kiezen wat je voortaan wel of niet (meer) gaat doen. Keuzes maken op basis van prioriteiten; kiezen voor wat je écht wilt, belangrijke zaken eerst.

Grip op je gevoel:
Inzicht verkrijgen over het feit dat je je (vaak onbewust) hebt aangeleerd om de macht over je eigen gevoel uit handen te geven. Je laat dat dan bepalen door omstandigheden buiten jezelf, waardoor je het gevoel hebt dat er ‘je van alles overkomt zonder dat je er grip op hebt’. Door je bewustwording hiervan te vergroten, kun je leren die macht over je gevoel weer terug te nemen.

‘Relatie - renovatie’:

Een zinvolle ‘renovatie’ van je relatie om beëindiging van jullie samenzijn te voorkomen. Weer blij zijn in en met je relatie, weer een energieke opgewekte partner zijn. Leven vanuit verlangen en uitspreken wat je wél graag wilt (i.p.v. continu herhalen wat je niet wilt).
Lees meer...

Communiceren vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd, om weer echt verbinding met elkaar te krijgen en meer warmte en liefde te ervaren. Inzien wat je ‘waardes’ ooit waren en nu zijn in jullie relatie; wat vind je nu eigenlijk wérkelijk belangrijk? Om je vastlopende relatie weer stevig op de rails te krijgen. En ook om te willen inzien wat je eigen aandeel er in is, dat je relatie op dit moment misschien even niet meer zo loopt zoals je wel graag zou willen.

Verder na verlies:
We houden vaak vast aan wat we hebben en willen dat ook het liefst zo houden. Een situatie van verlies (bijv. van je werk. door ontslag of ziekte. Van iemand waar je veel om gaf, door overlijden. Van je partner/je gezinsleven, door een scheiding) kun je het idee hebben de weg kwijt te zijn en voel je je soms een speelbal van de omstandigheden. Lees meer...

Momenten van ontkenning, boosheid, schuldgevoel en angst kunnen elkaar afwisselen en kunnen je heen en weer slingeren. Inzicht krijgen in je emoties en in je verwachtingen (vroeger en nu) en je gaan realiseren dat je in een dergelijke situatie wel degelijk zelf meer kunt veranderen dan je denkt, bijv. hoe je je voelt en hoe je verder wilt, geeft rust en ruimte voor een fijnere toekomst, ondanks de omstandigheden waarin je verkeert.

Harmonie in huis: praten met meer positiviteit:
Ontdek dat je ook op een ándere manier met je kinderen om kunt gaan dan die van ‘de eeuwige strijd en continu gekibbel’.

We kijken naar jouw patroon van communiceren; bijv. benoemen wat je wél graag wilt i.p.v. steeds benadrukken  wat ze niet ‘moeten’ doen (‘wil je je jas ophangen?’ i.p.v. ‘gooi je jas niet op de grond !’. ‘Wil je even opruimen?’ i.p.v. ‘Maak niet zo’n rommel !’). Je kind begrijpt nu beter wat er van hem/haar wordt verwacht en wordt hierbij gestimuleerd te doen wat je fijn vindt, waardoor het zich blijer voelt. Lees meer...

En het gebruiken van woorden met een positieve lading i.p.v. hen steeds met negatieve dingen om de oren te slaan. Voor elk negatief woord kun je een positieve tegenhanger gebruiken met een ontkennend woordje ervoor (bijv. vervelend = niet leuk, rommelig = niet netjes. etc.). Hierdoor verbetert in korte tijd de sfeer in huis. Ook kijken we samen naar je manier van verwoorden naar je kinderen toe en krijg je er inzicht in wat die manier die jij gebruikt voor effect op hen heeft. En waarom wil je eigenlijk wat je van ze vraagt? Wat zijn jouw drijfveren, jouw (onbewuste) overtuigingen die je hierbij hebt?

Je schaduwkanten als maatje:
Bepaalde aspecten van onszelf accepteren we niet echt en drukken we liever weg; alsof het er niet zou zijn als we het negeren.
Lees meer...

Maar die schaduwkanten van ons willen júist ook gehoord, gezien of gevoeld worden, ze horen immers gewoon bij ons. Je boosheid, je frustratie, alle ergernissen die je hebt. Of het je aangevallen voelen als iemand iets vervelends over je zegt… Zodra je van deze kanten van jezelf ook de kwaliteiten gaat inzien, haal je ze uit ‘de schaduw’ en accepteer je ze. Ze zijn immers een deel van jou. En volledige acceptatie van jezelf levert je een leven op met minder stress en meer energie en plezier.

Je gewicht in evenwicht met jezelf:
Van steeds weer opnieuw een (ander) dieet beginnen, word je echt niet gelukkiger. En uiteindelijk ook niet lichter. Onderzoek en herken de werkelijke reden achter je (over)gewicht. En waarom kun je je dieet eigenlijk niet ‘gewoon’ volhouden? Lees meer...

Onderken voor jezelf waarom of voor wie je nu eigenlijk echt wilt afvallen; ben je zelf echt wel zo ontevreden met je gewicht? Wanneer of waarom snoep je eigenlijk en op welke manier eet je je maaltijden en tussendoortjes? Zolang je op dergelijke vragen voor jezelf nog geen antwoord hebt, zal elk dieet vruchteloos zijn en blijven. Kies voor een aangenamer leven met je gewicht in evenwicht met jezelf.

Bovengenoemde workshops kunnen aan elke gewenste situatie worden aangepast, qua tijdsduur en inhoud. Ook kunnen er workshops gegeven worden rondom andere thema’s. Neem hiervoor contact op en we zoeken samen naar een geschikte oplossing.

En ja, net zoals bij coaching, moet je het bij deze trainingen/workshops wel zélf doen, maar je hoeft het beslist niet alleen te doen. Ik reik je een helpende hand, bied je een luisterend oor, hou je zo nodig een spiegel voor en confronteer je met jezelf. Ik sta naast je om je te begeleiden je nieuwe levenspad in te slaan. En om je hiertoe te inspireren vind ik geweldig om te mogen doen.